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Easy Oven Omelet

Easy oven omelet / Omelette au four

2021-12-15

Introduction:

PERFORM’s dietitian Théa Demmers shares an Easy Oven Omelet, a great breakfast favorite that brings you plenty of protein to start your day.

A great source of complete protein, perfect for a group breakfast, or a post-workout meal!

Une excellente source de protéines complètes, parfaite pour un petit-déjeuner en groupe ou un repas après l’entraînement!

Préparation / Preparation: 40-45 minutes
Portion size: 1 square piece
# Portions per recipe: 6-8
INGRÉDIENTS / INGREDIENTS Quantité / Amount
Huile canola / Canola oil 1/2 c. à table (8ml)
Oeufs / Eggs 10
Yogourt, nature 1% m.g. ou grecque 1-2% m.g, ou Kefir / Plain yogurt, 1% m.f. or greek 1-2% m.f., or Kefir 1/2 tasse (125 ml)
Lait, 1% / Milk, 1% 1/2 tasse (125 ml)
Sel / Salt 1/2 c. à thé (2.5 ml)
Basilique, sèche / Basil, dry 1/4 c. à thé (1 ml)
Assaisonnement sans sel / No-salt seasoning 1/2 c. à thé (2.5 ml)
Oignon, petit, haché / Onion, small, chopped 1
Oignon, vert, haché / Green onion, chopped 2
Poivron, rouge, haché / Red pepper, chopped 1/2

Photo : http://allrecipes.com/Recipe/River-Omelets/Detail.aspx?evt19=1&referringHubId=1314
Recipe: Chad Polito and Théa Demmers, P.Dt., M.Sc. (3963)

PREPARATION:

  1. Preheat oven to 350° F .
  2. Coat a 8x8 inch glass casserole with canola oil to prevent the omelet from sticking.
  3. Beat eggs, yogurt or kefir, milk, salt, basil and no-salt seasoning in a large mixing bowl until well mixed.
  4. Stir in the rest of the ingredients and pour into baking dish.
  5. Cook for 40-45 minutes uncovered until the omelet is set, but still moist. Cut into 8 squares (4 x 2).
    Optional: garnish with fresh tomatoes and cilantro.

PRÉPARATION

  1. Préchauffer le four à 350 ° F.
  2. Enduire une casserole en verre de 8x8 pouces avec de l'huile de canola pour empêcher l'omelette de coller.
  3. Battre les oeufs, le yogourt ou du kéfir, le lait, le sel, le basilic et l’assaisonnement sans-sel dans un grand bol à mélanger jusqu’à ce que le tout soit bien mélangé.
  4. Incorporer le reste des ingrédients et verser dans la casserole.
  5. Cuire pendant 40 à 45 minutes, non-couvert jusqu'à ce que l'omelette soit ferme, mais encore humide. Couper en 8 morceaux (4 x 2).
    Facultatif : garnir avec des tomates et coriandre frais.
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