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Quinoa - Nutrition with Context

Quinoa Greek Salad / Salade Grecque au Quinoa

2021-03-31

Introduction:

This salad has it all: low calories, low fat, high in protein, lots of vegetables — and color and flavor to spare!

CONTAINS: Milk / Lait
ONE (1) PORTION: 351g
PREPARATION TIME : 20 minutes
COOKING TIME : 30 minutes

INGRÉDIENTS / INGREDIENTS Quantité / Amount
Lait, écrémé / Milk, Skim 1 tasse / cup (250 ml)
Eau / Water ½ tasse / cup (125 mL)
Origan, sec / Oregano, dried ¾ cuillère à café / tsp (1 mL)
Quinoa, rinsed / Quinoa, rincé 1 tasse / cup (250 mL)
Citron, zeste / Lemon, zest 1 unité / unit
Citron, jus / Lemon, juice 2 cuillères à soupe / tbsp (25 mL)
Tomates, coupées / Tomatoes, chopped 2 unités/ units
Poivron, rouge, coupée / Pepper, red, chopped 1 unité / unit
Concombre, coupé / Cucumber, chopped 1 unité / unit
Oignon, rouge, haché / Onion, red, chopped ½ tasse / cup (125 mL)
Haricot, rouge, rincé et égoutté / Beans, red, rinsed and drained 1 tasse/ cup (250 mL)
Feta, coupé / Feta, diced ¾ tasse / cup (180 mL)

PREPARATION:

In a deep saucepan, combine milk, water, oregano and pepper. Bring to boil over medium heat. Stir in quinoa. Reduce heat to low, cover and simmer for 20 minutes. Let stand covered 5 minutes. Transfer to bowl. Stir in lemon zest with fork; let cool. Stir in remaining ingredients. Serve or refrigerate up to 1 day.

MÉTHODE

Dans une casserole profonde, mélanger le lait, l'eau, l'origan et le poivre. Porter à ébullition à feu moyen. Rajouter le quinoa. Réduire le feu à doux, couvrir et laisser mijoter pendant 20 minutes. Laisser reposer couvert 5 minutes. Transférer dans un bol. Ajouter le zeste de citron et laisser refroidir. Incorporer le reste des ingrédients. Servir ou réfrigérer jusqu'à 1 jour.

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