Skip to main content

PERFORM Workshop: Cocoa & Chocolate

2020-12-17

Introduction:

In this webinar, learn more about the nutritional and health attributes of chocolate with PERFORM Registered Dietitian, Théa Demmers. Then learn how to make vegan chocolate bites at home.

PEUT CONTENIR : sésame / MAY CONTAIN : sesame
PORTION DE SERVICE: 1 bouchée/ 1 bite-size
# DE PORTIONS : 20
Préparation : 15 min Cuisson : 14 min

INGREDIENTS VOLUME
Cacao, poudre / Cocoa, powder 2/3 cup (167.5 ml)
Huile de coco / Coconut oil 2/3 cup (167.5 ml)
Miel, ou sirop d'érable / honey, ou maple syrup 1/3 cup (87.5 ml)
Extrait de vanille / Vanilla extract 1/2 c. à thé (2.5 ml)
Sel / Salt 1/8 c. à thé (0.8 ml)
Variantes facultatif:* / Optional variations*  
Tahini de sésame OU beurre d’arachide / sesame tahini OR peanut butter 2 c. à table (30 ml)
Cayenne, poudre / cayenne, powder 1/8 c. à thé (0.8 ml)
Menthe, extrait / mint extract 1/2 c. à thé (2 ml)
*essayez d'ajouter l'un de ceux-ci, pas tous / try adding one of these variants, not all  

METHODE :

  1. Faites fondre l'huile de noix de coco dans une petite casserole à feu doux (moins de 3).
  2. Ajoutez le reste des ingrédients à l'huile de coco fondue jusqu'à ce que tout soit bien mélangé. Retirer du feu.
  3. Verser dans des moules en papier à mini muffins.
  4. Placer dans le réfrigérateur pendant 2 à 4 heures jusqu'à consistance ferme.
  5. Conserver dans un récipient hermétique

  1. Melt coconut oil in small saucepan over low (less than 3) heat.
  2. Add remaining ingredients to melted coconut oil until well mixed. Remove from heat.
  3. Spoon into mini muffin paper molds.
  4. Place in refridgerator for 2-4 hours, until set.
  5. Store in airtight container.
Back to top

© Concordia University