According to the United Nations, small-scale organic agriculture is the future’s way of feeding the world. In Quebec and around the world, farmers innovate and revolutionise our agricultural practices.
In this lecture, Joel Salatin (Polyface Farm), Jean-Martin Fortier (The Market Gardener) and Maxime Laplante (UNION PAYSANNE) will explore the potential of small-scale farming to create farms that are both profitable and ethical.
This event is a collaboration between Union Paysanne, Coopérative pour l'agriculture de proximité écologique (CAPÉ), Concordia City Farm School, and Concordia University’s office of Environmental Health and Safety.
Prior the conference, from 4:30 to 6:30 p.m. at the Loyola Farm, you are invited to an open air celebration, where you may sample local products and visit the City Farm School, which is celebrating its fifth anniversary. Details to come.
Venez découvrir des fermes profitables qui nourrissent leurs communautés, tout en régénérant les écosystèmes.
Selon les Nations-Unies, l’agriculture biologique à petite échelle est la voie d’avenir pour nourrir le monde. Au Québec et à travers le monde, des agriculteurs innovent et révolutionnent nos façons de produire.
Joel Salatin (Polyface Farm), Jean-Martin Fortier (Les Jardins de la Grelinette) et Maxime Laplante (UNION PAYSANNE) nous feront explorer le potentiel de l’agriculture à petite échelle à créer des fermes profitables et éthiques.
Avec la collaboration de l'Union Paysanne, de la Coopérative pour l'agriculture de proximité écologique - CAPÉ, de Concordia City Farm School, de Concordia University Environmental Health and Safety.
Juste avant la conférence, vous êtes invité à une fête en plein-air, où vous pourrez déguster des produits locaux et visiter la City Farm School, qui célèbrera son 5e anniversaire. Rdv 4:30 à 6:30, Loyola Farm (voir carte).